livetochals.blogg.se

2013-12-11
18:15:53

Älskar vardagen
 
Att vakna till ännu en dag. Få hjälp med kläderna och håret medan kaffet doftar från köket. Frukost och sedan själv en stund, vid datorn eller en bok, innan min personlig assistent kommer. Med hennes hjälp kan jag göra vad jag vill! Vi kan greja hemma; laga mat, baka, städa, tvätta..... Allt det där nödvändiga för att inte livet ska bli kaos. Vi kan åka och shoppa, handla mat, ta en fika. Kanske träffa goda vänner. Emellanåt lite hostmaskin ock vila en stund med ventilatorn. Några timmar själv igen med läsning, dator eller telefon... På kvällen kanske ett bad, lite kvällsmat och en stund vid teven med min man. Underbara dagar även i värsta ruskvädret.....  
 

2013-12-04
09:44:00

Tillgänglighet
Den 3 december varje år infaller den Internationella funktionshinderdagen som är instiftad av FN. I år är temat "Break Barriers, Open Doors: for an inclusive society and development for all" ="Bryt ner hindren och öppna dörrarna till ett inkluderande samhälle för alla".
 
 
Riktigt såhär illa som på bilden är det väl inte men det räcker med ett per trappsteg för att göra det svårt och ibland omöjligt att komma fram. För mig är det sedan några månader nya erfarenheter att möta dessa hinder lite här och var.
Det gäller att ha starka och envisa människor runt sig som är inställda på att möjliggöra det som vid första blicken ser omöjligt ut. Det kan räcka långt men det finns affärer, hotell och offentliga lokaler som är omöjliga att komma in i om man inte kan gå några steg själv. Hur löser man en sådan här situation?
 

(Bilden är stulen från nätet)
 
Här är en länk till Karlskrona kommuns tillgänglighetsguide: http://www.karlskrona.se/Snabblankar-i-webbhuvudet/Tillganglighetsguide1/ 
 

2013-12-02
17:03:08

Väntan i Advent....
 
Dagarna går och nu planerar vi för julen då vårt barnbarn ska komma hit för första gången. I år blir det viktigare med stjärnor, julgran och julklappar än på länge. Vi håller på att gå igenom våra barns sparade böcker och leksaker, tvätta duplo och dockor och fräscha till gunghäst och gå-vagn.
Nu väntar och längtar vi - knappt tre veckor kvar.....