livetochals.blogg.se

2013-09-28
17:51:00

Min ventilator!

Här är det lördag och jag har just vilat en timma med ventilatorn för att kunna vara uppe till tio i kväll i alla fall. Den är nu oumbärlig och en förutsättning för att jag ska kunna ligga ner och sova. Det är alldeles för tungt att andas i liggande annars. Sedan juni i år har jag haft den och det tog bara två försök att vänja mig att sova med den  - sen var jag fast och nu kan jag som sagt inte leva utan den. För mer info om ventilatorer, se http://www.resmed.com/se/.
 
Den är inte vacker men vad betyder det? Det är funktionen som räknas.  
 
Jag har haft tre roliga dagar med min syster. Vi har jobbat i trädgården och rensat ogräs och klippt ner vissna grenar. Det ser nystädat ut och jag njuter. Vi har handlat mat och shoppat julklappar på Kosta Outlet. Det är bäst att vara ute i god tid, vem vet vad jag kan klara till jul... 
Igår träffades alla vi fyra syskon i Tingsryd och hälsade på en kusin som fyllt år. Det är en stor trygghet att ha så snälla, duktiga och kärleksfulla syskon. Vid fikat fick jag en hostattack av något som killade i halsen. Det värsta är att jag hostar så svagt och ineffektivt så jag stal hela uppmärksamheten en lång stund. Efter det var jag rätt slut och min syster och jag tackade för oss, satte oss i bilen och fick på ventilatorn via eluttaget och jag vilade på vägen hem. Det gäller att inte bli för rädd och bekväm för att vara med eller ställa till det. Det mesta går att lösa.
Idag den 28 september har mitt barnbarn fått sin andra kusin. Nu är det tre killkusiner inom 25 månaders åldersspridning. Tänk så mycket roligt de kan ha tillsammans genom livet :)

2013-09-28
13:46:00

Välkommen till min nya blogg!