livetochals.blogg.se

2014-06-21
20:54:00

Internationella ALS-dagen den 21 juni
ALS är en sjukdom som drabbar människor i all världens länder. Forskning pågår på många håll och det finns hopp om att så småningom finna behandlingar mot sjukdomen. I Sverige är Peter Andersens forskningsteam i Umeå ledande se min blogg den15 mars 2014.
 
Parallellt utvecklas behandlingar för att leva ett så bra liv som möjligt med ALS. Fokus i inlägget nedan ligger på att man själv ska kunna välja om respirator med trakeostomi ska sättas in eller ej när andningsförmågan försvinner. Min erfarenhet är att det finns en tilltagande öppenhet inom sjukvården att respektera detta och att läkarna inte längre ifrågasätter att patienten kan begära denna behandling.
http://www.neuroforbundet.se/nyheter/internationella-als-dagen/
 
 
 
 

2014-06-01
20:52:00

full fart i fågelholken
Härliga dagar i trädgården och full underhållning från fågelholken. Ungarna piper och fågelhonan flyger som en tätting fram och tillbaka från morgon till kväll. Outtröttlig hämtar hon mat, näbben full med larver, och matar sina ungar. Imponerande energi. Efter studier i fågelboken har vi kommit fram till att det är pilfinkar som huserar i holken.
 
 
Så i morse var det ett väldans tjatter borta vid holken. Flera små finkar flög runt i trädgården. Tydligen hade ungarna blivit flygfärdiga direkt. Behöver de ingen träning för att kunna flyga?