livetochals.blogg.se

2014-10-25
18:00:33

Höstplantering
av Nina Weibullrosor, en svartvinbärsbuske och rabarber.
 

Plantering är bland det roligaste man kan göra, tycker jag. I minst en timma hade jag och min man full koncentration på arbetet. Kom på mig med att inte ha tänkt på min andning under hela tiden, jag som nästan alltid annars är uppfylld av den....

2014-10-17
10:16:00

Leonard Cohen
släppte nyligen ett nytt album, Popular problems, i samband med att han fyllde 80 år.
 

Albumet innehåller nio låtar men Cohens lugna och djupa röst som slår an ett allvar som fångar mig direkt. Han lyckas att med några meningar beskriva livssanningar. Minns ni sången Anthem med den geniala strofen "there is a crack in everything, that's how the lights get in". Så poetiskt och fyllt av visdom. På denna skivan fastnade jag för "I be standing on this corner, where there used to be a street" i låten The street. Det fångar med en mening en livssituation som uppfyller mig och säkert många andra som av olika skäl upplever att de befinner sig vid sidan om det vanliga livet. Genialt med enkla ord.
 
 
Sedan jag var 17 har Leonard Cohen funnits med. Alla hans skivor och flera konserter har jag tagit del av. Senaste framträdandet var för några år sedan på Sofiero, en underbar sommarkväll i parken med picknick med vänner. Det var en återkomst efter att han en länge tid varit bortom rampljuset. En gammal men stilig man. För mig är han med sin klokhet och vänliga artighet en av de största.

2014-10-03
20:46:29

Vår nya regering
 
står inför en svår uppgift att som minoritetsregering få genomslag för sin politik. Ändå blev jag hoppfull av sammansättningen i teamet och att flera favoriter finns med: Margot Wallström, Isabella Lövin, Alice Bah Kuhnke.... Detta ska bli jättespännande att se vad alla dessa kloka människor kan åstadkomma i samarbetsanda inom svensk politik. Vi håller tummarna!  
 
Här presenteras alla ministrarna:
http://www.socialdemokraterna.se/Vart-parti/Samarbetsregeringen/
 
Löfvens regeringsförklaring:
http://www.socialdemokraterna.se/Stefan-Lofven/Tal-och-artiklar/2014/Regeringsforklaring-2014/