livetochals.blogg.se

2015-07-19
14:13:40

Roadtrip
Efter att ha vistats mest hemma i trädgården i drygt en vecka av semestern fick vi lust att göra en liten resa med bil till Karlstad. Vi ville se Lars Lerins akvareller på Sandgrund och jag ville testa hur bra jag klarar att resa.
Akvarellerna var fantastiska och vi var där i flera timmar och så oss mätta. Här är några smakprov...
 
 
 

Imponerande!
 
Jag är mycket glad för att ha fått se Lars Lerins makalösa akvareller. Det var värt att få ont i axeln och nacken i flera dygn efteråt. Och jag kan göra om det igen även om värken var ockuperade. Den har nästan helt bleknat bort nu. Orsaken är att jag fått så svårt att hålla upp huvudet och det blir en stor påfrestning att åka bil i många timmar och att sitta i portabel rullstol utan nackstöd. Jag har mer och mer börjat uppskatta asfalterade markytor.
 
Förutom den vanliga packningen hade jag med hostmaskinen, två ventilatorer med extra batterier och extra andningsmaskerer, slangar och sladdar. Och så den hopfällbara rullstolen. Det gick bra med alla hjälpmedel tack vare min mans uthålliga hjälp. Man får inte vara bekväm och rädd att hugga i.
 
Jag har närt en dröm om att kanske besöka mitt favoritresmål Rom en gång till och denna resan var en test på vad jag och min man orkar med. Någon har sagt att det enda som kan hindra oss från att göra det vi vill är rädsla och lättja. Men sjukdom och funktionsnedsättning kan också vara ett stopp. Hur begränsande hindren är står väl i relation till hur stark viljan är och vilket pris man är beredd att betala.
Jag ska fundera en gång till på det här med Rom.....
 
 
 

2015-07-12
19:42:15

Fläderblomssaft
Varje år brukar vi göra fläderblomssaft. Efter att skjutit upp fläderplockningen i ett par veckor så fick vi till slut i fredags kväll ihop 120 blommor till två satser.
 
 
Recept:
Skär två citroner i tunna skivor. Tillsätt 0,5 liter vatten och placera i kylskåp tills nästa dag. Samla 60 klasar av fläder. Tvätta dem och lägg dem i en stor skål.
Koka citronvattnet med ytterligare 1,5 liter vatten och 2,2 liter socker. Lägg i 30 g citronsyra. Häll den varma lagen över blommorna. Sätt i kylen i tre dagar. Sila saften genom silduk. Häll upp i burkar och lägg i frysen.
 
 Så det är lätt att skeda upp så mycket koncentrerad saft du vill blanda direkt från frysen.
 
 

 

2015-07-08
12:24:15

Every august until a cure
Nedräkning till augusti och Ice Bucket Challange 2015. Se Times Square i New York. Fantastiskt! (Bara det inte är fejkat!?)
 

2015-07-06
11:51:18

Ice Bucket Challenge igen...
... och igen varje augusti tills det finns ett botemedel mot ALS! Grundarna till Ice Bucket Challange uppmanar till
att fortsätta utmaningen! Se facebook sidan Hope Now for ALS: https://www.facebook.com/gm604forals?fref=ts
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här är några minnen från i fjol:
 
Jan Björklund, Gustav Fridolin, #icebucketchallenge, Stefan Löfven, Fredrik ReinfeldtGustav Fridolin
Bill Gates
Andrea Bocelli