livetochals.blogg.se

2016-11-14
12:40:00

Leonard Cohen har lämnat oss
här med många minnen, fantastiska sånger och saknad. Han tog farväl genom sin sista skiva You want it darker som släpptes i oktober några veckor innan hans död. Skivan är inspelad av sonen Adam Cohen i Leonards bostad i Los Angeles, där han också dog den 7 november 2016, 82 år gammal.
 
Bildresultat för leonard cohen you want it darker
 
Han sjunger i en sång I'm leaving the table I'm out of the game och sa i en intervju i samband med skivsläppet Jag är redo att dö. Jag hoppas att det inte blir alltför obekvämt.
 
 
 
 
 
 

2016-11-06
17:01:07

Att öppna en kran....
Nu ska jag byta en assistent igen. Efter cirka en månad vill hon sluta. Tillsammans med min kurator reflekterade jag över hur det fungerat med assistans senaste månaderna. Det skulle jag inte ha gjort. Känslorna övermannade mig och med ilska och tårar for jag ut mot både assistenten och hennes chef. Det var som att öppna en kran och tårarna sprutade. Allt berodde nog inte bara på assistansen utan hela situationen jag lever i. Beroendet av andra, att vara hänvisad till om de vill vara min hjälp eller inte, känslan av att bli lämnad om och om igen, avunden mot de friska - ja allt som ligger och skvalpar i känslohavet. Som jag vanligen lyckas hålla lite ifrån mig och leva på och försöka fokusera på det som är bra också i mitt liv. Men nu brast det!
 

2016-11-02
13:55:00

Tandvårdskort
Bildresultat för tänder
 
Sedan i maj månad då jag bet bort en bit av en tand har jag gått och våndats och funderat på hur jag ska kunna laga tanden med mitt ständiga behov av ventilator och näsmask. Jag fick en remiss till Landstingets specialisttandvård och förra veckan var jag där.Tandläkaren stod dubbel över mig för att komma åt min mun där jag satt upprätt i min rullstol. Det fungerade smidigt att ha öppen mun och andas genom näsmasken de 5-10 minuter det tog. Det är så glädjande att möta professionella yrkesmänniskor som ser möjligheter och gör sitt bästa för att hitta lösningar.
 
Jag hade med ett intyg på min diagnos från neurologen för att få det tandvårdskort som berättigar till tandvård inom Landstingets högkostnadsskydd.
 
Jag fick information om något kort av min vanliga tandläkare för några år sedan men då tyckte jag att jag klarade min tandhygien bra så jag brydde mig inte om att skaffa ett tandvårdskort då. Numera känner jag mig tacksam att det finns eftersom jag har svårt med tandborstning. Det är svårt att klara själv och det är svårt för någon annan att komma åt överallt. Och så är det dethär med att sätta i halsen....