livetochals.blogg.se

2013-10-18
09:15:09

Undvika förkylning
Jag har bacillskräck! Skulle jag bli förkyld blir det kris. Så jag dricker nu aloe vera och ingefärste med gurkmeja och honung varje dag. Ska komplettera med några droppar citron och kanske klämma i lite vitlök...
 
 
Och så blir det influensavaccination nästa vecka.
Och så handsprit i överflöd!!! 
 
 

2013-10-16
09:50:02

att kämpa på...
 
 

För en tid sedan läste jag Liknelseboken av PO Enquist. Där är ett avsnitt där han beskriver den inre kampen mellan att slåss för livet eller ej. Mycket dramatiskt beskrivning som ger mig en stark visualisering av de motstridiga tankarna och känslorna:

Du skall icke förfalla nedåt i misströstan

Varenda liten handling du klamrar fram i din eländighet

Läggs såsom stickor oppå myrstacken

Och sparas i Det Stora Hjulets omklamring.

Men giv du upp och ligg däri isvaken och krafsar under bönerop

Och klös av dig naglarna uppå iskanten

Och börjar tänka huru lugnande det vore att giv dig av nedåt bottnom

Då är du livets bedragare.

Men du ska bliva kvar och med avrivna naglar

I smärta klamra dig fast.

 

 


2013-10-13
22:25:59

Hemrespirator med track (tracheostomi)???
När andningen avtar finns det två vägar att gå; Köra på med ventilator och hostmaskin tills det inte hjälper tillräckligt och då lämna livet eller att sätta in en respirator med track i luftstrupen, vilket kräver ständig hjälp med koll och rengöring dygnet runt. Vilka livsval att ta ställning till.....  
 

Var går gränsen för tillräcklig livskvalitet? Som HC Andersson skrev om fjärilen : Att leva är icke nog. Solsken, frihet och en liten blomma måste man ha.
Känslan av att ha frihet är relativ och kan nog till stor del påverkas med tanken? Kanske är det tillräckligt att känna solens stålar och se lönnen glöda för att känna att livet är värt att leva?
 
 
 

2013-10-08
09:06:10

Introduktion av hostmaskin
I går började vi, min personliga assistent och jag, att jobba med hostmaskinen, lite varsamt såhär i början med ett lufttryck på 20 som ska ökas till 30-40 för att få effekt. Efter flera försök fick vi snits på tekniken. Nu är det bara att träna vidare tills handgreppen sitter.
 
 
 
 
 

2013-10-07
09:52:52

Brittsommar...
 
En vacker bukett med astrar från en kär vän :)
 
Brittsommar  - dag efter dag med solsken och uppåt 15 grader i oktober. I helgen har roat oss med att plantera ett nytt gråpäronträd och två rosor, en Lichtenkönigin Lucia vid entrén och en Comte De Chambord på baksidan i det rosa roslandet. Att plantera är för mig hopp och framtidstro och det är tillstånd som vi alla har svårt att vara utan. Jag försöker tänka att framtiden är hoppfull i stort även mig förutan. Min grundinställning är att det blir bättre och bättre med tiden och utvecklingen och att barnen bygger vidare på sin grund och lär sig mer än vi. Naturligtvis finns det många problem att förhålla sig till och lösa. Jorden är och blir inget paradis även om vi strävar i den riktningen. Men en kort minut i solen med slutna ögon kan det kännas så.