livetochals.blogg.se

2015-04-17
12:11:12

Ny ventilator

Igår var sköterskan på lungmottagningen här hemma för att prova ut en ny ventilator, ResMeds Astral 150. Hon är för mig en ovärderlig person med sin kompetens och sitt engagemang.  

Jag behöver sedan någon månad i princip andningshjälpmedel hela tiden. På natten och när jag ligger ner och vilar på dagen så har jag hel mask som täcker näsa och mun. Dagtid har jag annars en näsmask som gör det möjligt att äta, dricka och prata. Talet med nästäppa verkar uppfattas tillräckligt bra av omgivning så att jag kan göra mig förstådd också per telefon. Jag blir inte så uttröttad av att prata när jag får bra med luft hela tiden. Jag tycker mig också ha mer ork att vara social och orka tänka klart.

 

Till den nya ventilatorn finns också ett munstycke som jag ska kunna hämta luft ur då jag inte har näsmasken på. Jag ska prova om munstycket kan vara bra när jag duschar och tvätta håret. Kanske kan det också ge tillräckligt med luft under kortare stunder vid måltider och om jag vill prata utan nästäppa. Vi får se.

Det fina med den nya maskinen är framför allt att jag själv kan bära den med mig när jag stapplar omkring i huset.

 
Så är det just nu och det är det som gäller. Jag har bra andningshjälpmedel och vitsipporna blommar :)

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: