livetochals.blogg.se

2016-11-02
13:55:00

Tandvårdskort
Bildresultat för tänder
 
Sedan i maj månad då jag bet bort en bit av en tand har jag gått och våndats och funderat på hur jag ska kunna laga tanden med mitt ständiga behov av ventilator och näsmask. Jag fick en remiss till Landstingets specialisttandvård och förra veckan var jag där.Tandläkaren stod dubbel över mig för att komma åt min mun där jag satt upprätt i min rullstol. Det fungerade smidigt att ha öppen mun och andas genom näsmasken de 5-10 minuter det tog. Det är så glädjande att möta professionella yrkesmänniskor som ser möjligheter och gör sitt bästa för att hitta lösningar.
 
Jag hade med ett intyg på min diagnos från neurologen för att få det tandvårdskort som berättigar till tandvård inom Landstingets högkostnadsskydd.
 
Jag fick information om något kort av min vanliga tandläkare för några år sedan men då tyckte jag att jag klarade min tandhygien bra så jag brydde mig inte om att skaffa ett tandvårdskort då. Numera känner jag mig tacksam att det finns eftersom jag har svårt med tandborstning. Det är svårt att klara själv och det är svårt för någon annan att komma åt överallt. Och så är det dethär med att sätta i halsen....

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: